A nyers ételek titka
A nyers ételek alapvető tulajdonsága, hogy abban a formában kerülnek a tányérunkra, ahogy a természetben előfordul. Nem főzzük, pároljuk, vagy fagyasztjuk. Az élő étel nem tartalmaz vegyszereket.
Tiszta, a szó szoros értelmében.
Ha szeretnénk kipróbálni az élő ételeket, javaslom, hogy a fokozatosságot kövessük itt is. Mindenkinek a saját döntése, hogy akár csak 1 vagy 2 hétig, vagy akár 3 hónapig fogyaszt nyers, élő ételeket. A tej fogyasztása nem tartozik ide, aki valóban élő ételeket szeretne, mellőzze a tej fogyasztását.
Mi a nyers ételek hatása a szervezetre?
A különbség külső és belső érzetünkben is jelentkezni fog. A belsőnk, a gyomrunk néhány nap után fellélegzik, olyan testtudat alakul ki, amit eddig nem tapasztaltunk. A léböjt nyújt hasonló élményt.
Az agyunk is fokozatosan átáll erre a táplálkozásra. Az agyműködés nagyban befolyásolja, hogy mit eszünk és ez fordítva is igaz. Az agyunk működésére is hatással van a táplálkozásunk.
A nyers étel kiváló cellulitisz gyilkos, vagyis kitisztulnak a mérgek, és ez a bőrünkön is látszik majd, csak igyunk kellő vizet, ami min. 2,5-3 liter/nap. Ki ne örülne, ha megszűnik a narancsbőr a combján és a popsiján? Azonban nem csak esztétikai hatásai lesznek, az emésztésünk helyreáll, ami minden 3. nőnek problémát okoz.
Gondoljunk csak bele az eddig bevitt vegyszerek, só és cukor, valamint a hihetetlen mennyiségű nátriumglutamát (ízfokózó, melyet az ázsiai konyhában használnak nagy mennyiségben) lassítják a szervezetünk működését, lassítják az emésztést és a bőrünkön a sokak által ismert narancsbőr is megjelenik. Ezzel szemben a nyers ételekben, ha a bio élelmiszert választjuk nincs vegyszer, nincs ízfokozó, csak maga a zöldség és a gyümölcs. Igaz, hogy többen megkérdezték már tőlem, hogy na és mi a helyzet a légszennyezettséggel. Igen, sajnos az ott van és éri a bio növényeket, zöldségeket is, de mi a jobb: olyan sárgarépát enni, - ami gyökérzöldség lévén magába szívta a műtrágyákból a káros anyagokat,- gyomirtóval kezelt földterületről származik, és ha megfőzzük azt a kis vitamint is eltávolítjuk belőle ami benne maradt, vagy az élő, vegyszermentes földből, és környezetből származót?
Az élő ételek energiát adnak a szervezetnek, én javaslom, hogy legalább most a böjti időszakban tegyünk egy próbát.
Semmi sem fontos az emberi lélek betegségeinek kezelésénél, egyedül csak az, hogy a beteg higgyen. (...) És főként: higgyen a saját gyógyulásában. Abban, hogy célja és föladata van még az életben, amit el kell végeznie. Aki mindezt nyújtani tudja a betegnek, az gyógyít.
http://www.taplalkozztudatosan.hu/index.php?a=cikk&id=81